“Bağışıklığınızı güçlendirmek elinizde”

Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüse karşı korunmanın en etkili yollarından biri de bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak.

GÜNDEM 27.03.2020, 02:29
“Bağışıklığınızı güçlendirmek elinizde”

Doruk Sağlık Grubu’nda görev yapan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatma Nur Çalışır, bazı durumlarda hastalık kapmayı önleyemesek de, beslenmemize dikkat ederek birçok hastalığın seyrini değiştirebileceğimizi dile getirdi. Dyt. Çalışır, “Bağışıklığımızı güçlendirmek bizim elimizde” dedi.

UZMAN DİYETİSYENDEN BESLENME ÖNERİLERİ

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenme tavsiyelerinde bulunan Dyt. Çalışır, “Sağlıklı bir vücut için olmazsa olmazımız sudur. Kişiden kişiye değişse de, günlük ortalama 2,5 – 3 litre su tüketimi vücut dengesi için oldukça önemlidir. Suyun yanı sıra, antioksidan içeriği yüksek gıdaları da bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için mutlaka tüketmeliyiz. Bu gıdaların başında böğürtlen, kuru üzüm, pancar, kapya biber, keçiboynuzu gibi kırmızı-siyah meyve sebzeler ve ıspanak, tere, roka, yeşil elma, brokoli gibi koyu-yeşil yapraklı meyve sebzeler gelmektedir” diye konuştu.

Beslenmede kaliteli protein kaynaklarının da ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Dyt. Çalışır, yumurta, balık ve kırmızı etin bedava bonus de düzenli aralıklarla tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. Dyt. Çalışır, “Soğan ve sarımsak günlük olarak bol miktarda tercih edilmelidir. Zencefil, zerdeçal, karabiber ve pul biberin yemeklerde kullanımı artırılmalıdır. Öğünlerde düzenli olarak probiyotik içerikli kefir, turşu, tarhana veya yoğurt gibi besinlere yer verilmelidir. C vitaminin en kaliteli kaynakları olan portakal, limon, greyfurt, mandalina, kivi, maydanoz günlük olarak vücuda alınmalıdır. Yeşil çay, adaçayı antioksidan içeriği düşünülerek günde ikişer kupayı geçmeyecek şekilde tüketilmelidir. Ancak yeşil çay ve adaçayı gebeler, emziren anneler, tansiyon ve böbrek hastaları içmemelidir” dedi.

Yorumlar (0)
22°
hafif yağmur