Eğitimci Sadık Gültekin, Uludağ Kolej’nin misafiri Oldu

Uludağ Koleji tarafından düzenlenen online seminere Eğitimci Yazar Sadık Gültekin katıldı. Instagram üzerinden yapılan yayında konuşan Gültekin, online konferansların örgün öğretimin yerini tutmayacağını söyledi.

GÜNDEM 23.05.2020, 00:38 23.05.2020, 00:42
Eğitimci Sadık Gültekin, Uludağ Kolej’nin misafiri Oldu

Uludağ Koleji’nin, Yakın Doğu Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği online seminere NTV sunucusu Eğitimci Yazar Sadık Gültekin katıldı.

Uludağ Koleji’nde eğitim gören öğrenciler ve veliler ile online ortamda buluşan Sadık Gültekin, “Pandemi süreciyle birlikte uzaktan eğitime başlanıldı. Mart’ın 23’ü gibi şu konferanslar dahi yoktu bizim hayatımızda. 2,5 aydır bu konferansları yapıyoruz. Demek ki bu pandemi süreciyle birlikte bu da bizim hayatımıza girdi” dedi.

Online eğitimlerin, yüz yüze öğretimin ya da örgün öğretimin yerini tutamayacağına dikkat çeken Gültekin, “Online eğitim, online konferanslar artık hayatımızın bir parçası. Onun alternatifi değildir. Ama onun en önemli tamamlayıcısıdır. Asıl olan öğretmendir, okuldur, sınıftır ama artık biz bunu da kabulleneceğiz ve bundan sonraki süreçte bunun da nimetlerinden, bunun da kolaylıklarından yararlanmaya çalışacağız” dedi.

“İKİNCİ SIRADAYIZ”

“İnsanoğlunun bir özelliği vardır. En zor durumlarda bile bir çıkış yolu bulabiliyor” diyen Sadık Gültekin, şu ifadeleri kullandı:

“Kendisine bir yol açabiliyor. Dolayısıyla gerek öğretim açısından gerekse şu konferanslar açısından, başka alternatiflerimiz olmadığı zaman biz bunları gerçekleştirebildik. Örgün gibi olmuyor. Ama mazeret üretmektense, bu şartlarda en verimli olanı değerlendirmeye çalışıyoruz. Çin’den sonra dünya genelinde ulusal ölçekte uzaktan öğretime geçen ikinci ülke olduk. Milli Eğitim tarafında 18 milyon öğrenci var. 1 milyon değerli öğretmenimiz var. Yükseköğretime baktığımızda 8-10 milyon da orada öğrenci var. Türkiye genelinde biz 30 milyon öğrenci ve eğitmen uzaktan öğretime girdik. Dünyada da Çin’den sonra ikinci ülke olduk bunu kotaran. Şu süreçte son derece güzel uyum sağladık. Güzel bir noktaya geldik.”

Bursa’nın kendisi için ayrı bir yerde olduğunu belirten Eğitimci Sadık Gültekin, pandemi sürecinin atlattıktan sonra önümüzdeki yıl yeniden Bursa’da Uludağ Koleji öğrencileriyle bir araya gelmek istediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
21°
açık