Türkiye’den dünyaya açılan düşünce fabrikası

Yerel ve küresel ölçekte farklı konularda analiz ve değerlendirmeler yapacak olan Uluslararası Ekonomi ve Politika Çalışmaları Merkezi (EKOPOLIT), bir düşünce fabrikası olarak Türkiye’den dünyaya bakarak uluslararası ekonomi ve politikaya alternatif perspektifler sunmak üzere yayın hayatına başladı.

GÜNDEM 27.11.2020, 22:58
Türkiye’den dünyaya açılan düşünce fabrikası

Şahinkaya Vakfı bünyesinde kurulan, bir düşünce merkezi olan EKOPOLIT, uluslararası ekonomi, politika, teknoloji, enerji, güvenlik ve hukuk başta olmak üzere farklı konu başlıklarında çalışmalar yaparak; analizler, yorumlar ve değerlendirmeler üretecek. EKOPOLIT, küresel boyuttaki iktisadi ve siyasi dinamiklerle yakından ilişkili yoğun gelişmelerin yaşandığı ülkemizden dünya ölçeğine bakarak yeni bakış açıları sunmayı hedefliyor.

EKONOMİ VE POLİTİKAYA YENİ BAKIŞ

Uluslararası ekonomi ve politika alanlarında düşünce çalışmaları üretecek olan EKOPOLIT, bölgesel dinamikleri okuyup küresel bakış açıları yakalayabilmek adına stratejik analizler yapacak. İktisadi ve politik uygulamaların sonuçlarını öngörebilme yeteneğini geliştirebilmek için de kapsamlı çalışmalar ve projeler yürütecek olan EKOPOLIT, düşünce merkezi kavramına farklı bir boyut getiriyor. Yeni fikirler, kavramlar ve doktrinler üreterek, uluslararası ekonomi ve politikada meydan okuyucu ve gelenekselin dışına çıkan alternatif düşünce ve analizler ortaya koymayı hedefleyen EKOPOLIT, çalışmalarını yerelden küresele geniş bir ölçekte sürdürecek.

DÜŞÜNCE İNSANLARINI BİR ARAYA GETİRİYOR

EKOPOLIT bir düşünce merkezi olma özelliğinin yanında ekonomik ve teknolojik gelişimin hızına ayak uydurabilme yeteneğine sahip düşünce insanlarını da buluşturan bir platform görevi görecek. Küresel jeoekonomik ve jeopolitik kesişim merkezinde bulunan Türkiye’den, insanlık için yeni fikir ve alternatif analitik düşünceler ortaya koyacak bir düşünce fabrikası olan EKOPOLIT’te üretilen her düşünce, bilginin evrenselliği ilkesi temelinde yeni küresele hitap edecek.

FİKİRLERİ ULUSLARARASI KAMUOYUNA TAŞIYOR

Üretilen düşünceyi sadece yerel kamuoyu ile paylaşmakla kalmayan EKOPOLIT, çeşitli etkinlikler vasıtasıyla ekonomi ve politikanın önemli gelişmelerini masaya yatırarak, fikir insanlarının düşüncelerinin de uluslararası kamuoyuna iletilmesine öncülük edecek. Ulusalın ötesine geçmeyi amaç edinmiş olan EKOPOLIT, farklı ülke ve bölgelerdeki partnerleri ile işbirlikleri geliştirerek ve ortak etkinlikler düzenleyerek karşılıklı sinerji yaratacak. EKOPOLIT, internet sitesi http://ekopolit.org ile Türkiye’nin en yeni, dinamik ve ufkun ötesine bakabilmeyi şiar edinmiş düşünce merkezi olarak ekonomi ve politika dünyasına güçlü bir adım atıyor.

Yorumlar (0)
12°
parçalı bulutlu